wtorek, 13 września 2016

Zupa krem marchewkowo- pomidorowa - wegańska i bezglutenowa.

Nastał moment by dzielić się tym, co udaje mi się wyczarować w kuchni . Szybko i smacznie :)

Pychota :)


 

SKŁADNIKI:
300 g marchwi
ok. 500 ml wody
1 puszka pomidorów krojonych
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
pieprz, zioła do smaku

Marchew obierz i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć marchewkę i podduś. Po chwili dodaj rozgnieciony ząbek czosnku. Przesmaż przez chwilę i wlej wodę. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i gotuj kolejne 10 minut.
Zupę zmiksuj blenderem dopraw do smaku pieprzem i ziołami (dodałam trochę bazylii i oregano).

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz